EDS Council meeting ”Demography and Energy: Sustainable Future of the EU”

EDS Council meeting ”Demography and Energy: Sustainable Future of the EU”

Studentska organizacija Hrvatske akademske zajednice organizira Vijeće Europskih demokratskih studenata koje će se održati u Zagrebu od 17. do 21. studenog 2019. godine.
Na samom događaju očekuje se više od 80 međunarodnih izaslanika studentskih, aktivističkih i drugih organizacija mladih iz zemalja članica Europske unije.
Ovaj događaj usmjeren je na edukaciju mladih te njegovanje diplomatskih odnosa i budućih suradnji.
Kroz program samoga događaja sudionici će poslušati predavanje na temu “Važnost podrške alumnija: prisjećanje povijesti HAZ-a i EDS-a” u izvedbi Ante Barišića, dr.med. Sljedećeg dana (18. studeni) Ivica Bošnjak, državni tajnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku svečano će otvoriti skup govorom na temu demografskih izazova današnje Europe i proaktivnih politika za našu budućnost. U utorak (19. studeni) poslušat ćemo predavanja Doc.dr.sc. Tomislava Sokola na temu ”Uloga visokog obrazovanja kao temelj za demografske promjene ” i ”Održivo tržište rada” koje će održati Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskog sustava. Srijeda (20. studeni) rezervirana je za plenarno predavanje na temu „Projekt održive energije: najbolji primjeri EU“ koje će nam predstaviti Dragana Pnjak, direktorica Miholjačkog vodovoda.
Više informacija doznajte uskoro na mrežnim stranicama i društvenim mrežama Hrvatske akademske zajednice!

About the author

admin administrator